Házunk tája

Ingatlan, ház, lakás és ami csak belefér ezekkel kapcsolatban

Kertépítés - A vakond 6 tanácsa

2014. április 03. 07:37 - Fekete Józsi

Hamarosan újra hét ágra süt a nap - gondolom téged is vonz már a kerted. Veteményeznél vagy inkább parkot szeretnél? Egészséges, zöld pázsitot fákkal, gyönyörű virágokkal? Ez nekem is tetszene, de félek, nem úgy fogsz hozzá a kertépítéshez, hogy én érezzem jól magam benne. Elmondom hát, hogyan építhetsz kertet a vakondnak.

Vakond

Kertépítés házilag

VakondtúrásÚgy véled, akkor igazán élvezetes a szép kert látványa, ha az saját munkád eredménye vagy pusztán csak anyagi okokból fogsz hozzá e nehéz munkához? Mindkét esetben tarts be néhány szabályt, különben nem fogom nálad jól érezni magam!
1. Kizárólag az árra figyelj, hogy ne legyen tartós a munkád! - Vakond lévén hasznosnak gondolom magam - mások is általában -, a szép kertekben mégsem kedvelnek. Ha minőségi és ezért drágább anyagokat használsz fel, sokáig szép marad a kerted. Márpedig - attól tartok - szép pázsiton nem tűröd meg a vakondtúrásokat.
2. Ne tervezz alaposan és ne kérdezz meg szakembert! - Ha internetes böngészéssel kezded vagy kertbarátokhoz, netán szakemberhez fordulsz, nekem már régen rossz. A végeredmény ekkor egy egészséges, hosszú életű kert lehet üde, zöld gyeppel. Kevesebbe is kerül így, ezért többet költhetsz a távol tartásomra.
3. Ne törődj az ültetendő növények igényeivel! - Ha talajvizsgálatot végeztetsz, tudni fogod mi szereti nálad a helyet és mi nem. Ha csak úgy találomra vásárolgatsz - olcsót, neked tetszőt - nagyobb az esélye, hogy pár év (vagy akár már pár hónap) múlva csak számomra legyen ideális lakóhely a kertedből. Sok betegeskedő növény, sok kártevő a talajban is -  ez minden vakond vágya.

Szakszerű kertépítés

GyepszőnyegZöldellő pázsitot szeretnél és tiszta vizű, élő kerti tavacskát? Ha úgy érzed, ezt egyedül nem vagy képes megvalósítani, feltétlenül fordulj szakemberhez, de...!
1. Ne a minőséget nézd, hanem az árajánlatot! - Sok olyan dolog van, amivel spórolhatsz (bár később ez sok plusz költséget jelent majd).
Hanyagold azokat a műszaki megoldásokat, amelyek hosszú életet biztosítanak kertednek! Ilyenek többek között:
 - totális vegyszeres gyomirtás
 - termőréteg kialakítása, előkészítése
 - szabványos öntözőrendszer kialakítása
2. Ragaszkodj a magvetéshez, mert ez a garancia a megfelelően gyors gyomosodásra! - Megfelelő minőségű gyepszőnyeg telepítésével gyorsan varázsolhatnak neked zöld pázsitot, ráadásul így sokáig gyommentes marad. Ha olcsó, de ritkulásra, gyomosodásra hajlamosat választasz, az még "belefér". Hamar birtokba vehetem a területet.
3. Gyenge vakondhálót vegyél, ha jót akarsz a vakondnak (vagyis nekem)! - Ha már sokat költöttél a pázsitod telepítésére, valószínűleg kétszer is meggondolod milyen legyen a vakondháló. A nagy kérdés, gyenge minőséget fektessenek olcsón vagy megbízhatót drágán. Ha rám hallgatsz, az olcsót választod. Ekkor ugyanis nem fogsz tudni távol tartani a kertedtől. Az erős vakondhálón kívül nincs más biztos megoldás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazunktaja.blog.hu/api/trackback/id/tr525890958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása